Low Season: tijd voor bezinning en opleidingen, planning 2018.

Het trouwseizoen is al even ten einde , op het maken van wat albums na.  En wat doe je dan als trouwfotograaf…Ik hoor jullie zeggen: Je gaat je zeker uitleven op netflixseries, op je berg verdiende geld zitten (grapje zeker?), nieuwe fotogadgets kopen, vakanties boeken….Nee nee nee, (bijna) niets van dit alles….ok jullie hebben een beetje gelijk.  Ik ben gek op Netflix. Voor de rest, die poen gaat deels gewoon weer terug naar jullie, mijn cliënten….hoe dan? Door te investeren in apparatuur, en kennis, kennis dmv workshops, heeeeeeel veel lezen/leren over het vak maar ook de digitale verwerking hiervan. Workshops bij de grote meesters in fotografie/flitstechnieken….en telkens bij een ander zodat je overal iets kunt meepikken van wat voor jou bruikbaar is.  Want hoe geavanceerd je apparatuur ook is, degene achter al die apparatuur is nog steeds degene die de compositie bepaald en afdrukt.

Dit seizoen is ook altijd een tijd waarop de balans wordt opgemaakt van het afgelopen (trouw) seizoen. Is het gegaan zoals ik hoopte? Wat kan ik voor 2018 verbeteren. Dit is toch wel leuk om te doen want wat ik me aan het einde van dit boekjaar 2017 en begin 2018 realiseer is dat dit zo’n totaal ander jaar is geweest dan 2016…… En ik weet nu al dat 2018 nog gaver wordt dan 2017.

Ik ben zakelijker geworden op bepaalde punten maar hierdoor ook zelfverzekerder.  Weten wat je wilt maakt je een zoveel meer relaxter mens. Mijn bruidsparen moeten bij mij goed zitten, een beetje familie worden en het vertrouwen hebben dat hun zaakjes goed geregeld zijn.  Dat betekend een goed verzekerde en goed georganiseerde fotograaf die jullie een zorg uit handen neemt mbt het vastleggen van jullie mooie dag en gewoon hele vette platen schiet !

Op naar een mooi 2018 !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *