klaar voor het trouwseizoen !

Zijn we niet allemaal een beetje toe aan de lente en zomer? Dat we weer met onze deuren en ramen open leven en op een zwoele zomeravond nog even langs het strand wandelen? Dat de lente en zomerbruiloften weer voor de deur staan geeft me nu al de kriebels van ongeduld,  was het maar zo ver en wat staan er toch veel gave bruiloften op het programma dit jaar, ik kan niet wachten. Tussendoor fotografeer ik nog even een zakelijke profielfoto hier en daar en ben ik zo’n beetje de vaste evenementenfotograaf op de school van m’n jongste dus ik verveel me niet maar laat het bruiloftsgeweld maar losbarsten !!

En zijn er nog bruidsparen die een fotograaf nodig hebben voor hun trouwdag? En nog willen profiteren van de lage prijzen (tot 1 april) en een gratis album?  Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend gesprek, hierin vertellen jullie alles over jullie wensen en laat ik zien waarom jullie mij zouden moeten kiezen 😉

Low Season: tijd voor bezinning en opleidingen, planning 2018.

Het trouwseizoen is al even ten einde , op het maken van wat albums na.  En wat doe je dan als trouwfotograaf…Ik hoor jullie zeggen: Je gaat je zeker uitleven op netflixseries, op je berg verdiende geld zitten (grapje zeker?), nieuwe fotogadgets kopen, vakanties boeken….Nee nee nee, (bijna) niets van dit alles….ok jullie hebben een beetje gelijk.  Ik ben gek op Netflix. Voor de rest, die poen gaat deels gewoon weer terug naar jullie, mijn cliënten….hoe dan? Door te investeren in apparatuur, en kennis, kennis dmv workshops, heeeeeeel veel lezen/leren over het vak maar ook de digitale verwerking hiervan. Workshops bij de grote meesters in fotografie/flitstechnieken….en telkens bij een ander zodat je overal iets kunt meepikken van wat voor jou bruikbaar is.  Want hoe geavanceerd je apparatuur ook is, degene achter al die apparatuur is nog steeds degene die de compositie bepaald en afdrukt.

Dit seizoen is ook altijd een tijd waarop de balans wordt opgemaakt van het afgelopen (trouw) seizoen. Is het gegaan zoals ik hoopte? Wat kan ik voor 2018 verbeteren. Dit is toch wel leuk om te doen want wat ik me aan het einde van dit boekjaar 2017 en begin 2018 realiseer is dat dit zo’n totaal ander jaar is geweest dan 2016…… En ik weet nu al dat 2018 nog gaver wordt dan 2017.

Ik ben zakelijker geworden op bepaalde punten maar hierdoor ook zelfverzekerder.  Weten wat je wilt maakt je een zoveel meer relaxter mens. Mijn bruidsparen moeten bij mij goed zitten, een beetje familie worden en het vertrouwen hebben dat hun zaakjes goed geregeld zijn.  Dat betekend een goed verzekerde en goed georganiseerde fotograaf die jullie een zorg uit handen neemt mbt het vastleggen van jullie mooie dag en gewoon hele vette platen schiet !

Op naar een mooi 2018 !!

Let’s dance in the rain…..

Regen, regen en nog meer regen…..dit vooruitzicht samen met weercijfer 1 was de voorspelling op de dag van Pieternella en Michel.  Balen, want je wenst elk bruidspaar toch een prachtige droge dag, hier en daar wat zon, niet te koud en niet te warm.  Het feit dat deze dag qua weer een uitdaging zou worden zorgde er voor dat ik gedwongen werd om anders te gaan kijken naar hoe ik de foto’s zou maken, er moest wat flitsgeweld mee, statief, en wat gelletjes om de flitser te kleuren. Ik had er zin in want ik zag mogelijkheden genoeg, en wat is het geval, het bruidspaar was net zo enthousiast als ik, ze hadden de berichten naast zich neergelegd, het was zowieso HUN prachtige dag. En met dat in ons achterhoofd gingen we naar het mooie landgoed Dordwijk, in de orangerie konden we overdekt wat plaatjes maken, hoewel ik regelmatig de regen in mocht in mn poncho (nee hier zijn geen beelden van…gelukkig) zijn de twee redelijk ongeschonden door de fotoshoot heengekomen, een beetje modder op de schoenen wat zo weg te poetsen was en dat was het. Na de shoot was het richting HI Ambacht voor het officiële gedeelte, in de stromende regen werden ze opgewacht door hun familie en vrienden die onder de paraplu’s buiten plaats hadden genomen, het was lachen geblazen want we moesten echt rennen naar binnen. Het was een ontzettend leuke dag met die twee !!